Οπτικοακουστικό υλικό της ημερίδας "Παρουσίαση και τρόποι αξιοποίησης της ψηφιακής συνεργατικής πλατφόρμας εκπαιδευτικού περιεχομένου ΜΗΤΙΔΑ"

15.11.2015

Ολο το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο και ομιλίες) της ημερίδας "Παρουσίαση και τρόποι αξιοποίησης της ψηφιακής συνεργατικής πλατφόρμας εκπαιδευτικού περιεχομένου ΜΗΤΙΔΑ", που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, είναι πλέον ανοικτά διαθέσιμο στο Αποθετήριο Ήλιος του ΕΙΕ (http://helios-eie.ekt.gr/).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γενικότερα δημιουργοί εκπαιδευτικού περιεχομένου, συζήτησαν προβληματισμούς και παρουσίασαν παραδειγματικές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στην πλατφόρμα ΜΗΤΙΔΑ (www.mitida.gr), αξιοποιώντας πρωτογενές υλικό από τα αποθετήρια του ΕΚΤ και από άλλες πηγές ανοικτών δεδομένων.

Μεταβείτε στις παρουσιάσεις της εκδήλωσης, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με το περιβάλλον του έργου, τα εργαλεία και το περιεχόμενο που παρέχει η ΜΗΤΙΔΑ και παρακολουθήστε τις ομιλίες των εκπαιδευτικών που παρουσιάζουν παραδειγματικές εφαρμογές που ανέπτυξαν.

Για τη γρήγορη μετάβασή σας στο πολυμεσικό υλικό της ημερίδας, επιλέξτε τους ακόλουθους συνδέσμους:

Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

Μάρω Ανδρουτσοπούλου, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Μιχάλης Παναγιώτου, ΚΟΡΥΜΒΟΣ Α.Ε.

Βασίλης Τσέτσος, Mobics A.E.

Κώστας Τσιμπάνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κώστας Μπέκος, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Βασίλης Μητρόπουλος, εκπαιδευτικός μουσικής,

Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, καθηγήτρια μουσικής, μουσικοπαιδαγωγός συστήματος Orff, 

Βέρα Κριεζή, Βιβλιοθηκονόμος MSc, Υπεύθυνη Ψηφιακών & Τεχνικών Υπηρεσιών Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη", Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής,

Στεφανία Μεράκου, Μουσικολόγος ΜΑ, Διευθύντρια Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη", Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής.

Αλεξάνδρα Σ. Σφυρόερα, Δρ. Αρχαιολογίας, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), Πανεπιστήμιο Αθηνών Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης,

Γιώργος Δουλφής, Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος - Αρχαιολόγος, υπ. Δρ. Κλασ. Αρχαιολογίας,

Κλεάνθης Ζουμπουλάκης, Ιστορικός, υπ.Δρ. Αρχαίας Ιστορίας ΕΚΠΑ,

Κωνσταντίνα Τσιώρου, Eκπαιδευτικός - Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας,

Μαρία Χρόνη, Εκπαιδευτικός, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας και Ιστορίας.

Λεγάκις Αναστάσιος, Αναπ. Καθ. Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Μαρία Δημοπούλου, Med- Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α Δ/νσης Π.Ε Αθηνών,

Παντελής Τσολάκος, Δάσκαλος

Μπορείτε να δείτε το συνολικό βίντεο της εκδήλωσης εδώ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου "Παραγωγή εκπαιδευτικού & επιμορφωτικού υλικού (με χρήση social networks και user-generated content)", που εντάσσεται στην πράξη "Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες". Η πράξη υλοποιείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" του ΕΣΠΑ (με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΚΟΡΥΜΒΟΣ Α.Ε. με υπεργολάβους: το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Βιολογίας & Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας), τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" και την εταιρεία Mobics Α.Ε.