Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην πολιτιστική γεωγραφία από το ΕΚΤ

08.05.2023

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση "12.000 τόποι: O ελληνικός πολιτισμός στον χάρτη του SearchCulture.gr” που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 (14.00-16.00).

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην πολιτιστική γεωγραφία. Μέσα από παρουσιάσεις και σενάρια χρήσης θα παρουσιαστεί η νέα έκδοση του Εθνικού Συσσωρευτή Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr, η οποία είναι εμπλουτισμένη με γεωχωρικά δεδομένα. 

Η εκδήλωση απευθύνεται, κυρίως, στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει και τον πολίτη- ιστοριοδίφη, τον ερασιτέχνη ιστορικό και τον ερευνητή. Αξιοποιώντας τους χάρτες ως εργαλεία μελέτης, θα προταθούν σημεία διερεύνησης του τόπου και του χρόνου, όπως χωρική κατανομή, χωρικές  αλληλεπιδράσεις, χωρικές σχέσεις, χωρικές συγκρίσεις και χρονικές μεταβολές. Για την εκπαίδευση, θα αναδειχθεί πώς οι διαδραστικοί χάρτες πλοήγησης του SearchCulture.gr μπορούν να αποτελέσουν ευέλικτα εργαλεία χωρικής και χρονικής ανάλυσης ενδυναμώνοντας τη μετασχηματιστική και βιωματική μάθηση και να αξιοποιηθούν σε σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές που ενσωματώνουν την ψηφιακή αφήγηση.  

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ekt.gr/el/news/29018