Περισσότερα από 2.200 άτομα συμμετείχαν στο πρώτο webinar του ΕΚΤ για την ψηφιακή ικανότητα

19.05.2020

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) με τίτλο και κεντρικό ερώτημα «Πόσο ψηφιακά ικανοί είμαστε ως εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί οργανισμοί; Από τη θεωρία στην πράξη».

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου 2020, 2.222 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, σε απευθείας σύνδεση από τη Σεβίλλη της Ισπανίας, τρεις Έλληνες ερευνητές του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Ιωάννης Μάγειρος, ο Γιώργος Καψάλης και ο Παναγιώτης Καμπύλης, για δύο ώρες περίπου, παρουσίασαν τα ερευνητικά δεδομένα και τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο JRC, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη της ψηφιακής ικανότητας.

To σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη ΔΕΠ, ιδιωτικοί υπάλληλοι, φοιτητές και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και από το εξωτερικό. Εννιακόσια άτομα παρακολουθούσαν ταυτόχρονα κατά μέσο όρο το σεμινάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κοινού σε δημοσκοπήσεις και ερωτήσεις προς τους ομιλητές, οι περισσότερες εκ των οποίων απαντήθηκαν σε ζωντανή σύνδεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι υποβλήθηκαν περισσότερα από 1.000 σχόλια και ερωτήσεις, γεγονός που, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για το κεντρικό ζήτημα του webinar.

Περισσότερες πληροφοροφορίες: http://www.ekt.gr/el/news/24256