Διαδικτυακό σεμινάριο από το ΕΚΤ «Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας και Τέχνης στο SearchCulture.gr»

08.02.2022

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας και Τέχνης στο SearchCulture.gr», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 (15:00-17:00). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καινούργιο τρόπο ανακάλυψης περιεχομένου στον Εθνικό Συσσωρευτή Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr, μέσα από τις εμβληματικές μορφές που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η νέα λειτουργικότητα αναζήτησης και πλοήγησης σε πρόσωπα και θα αναδειχθούν πτυχές της διαδικασίας επιμέλειας που προηγήθηκε. Θα επεξηγηθεί η μεθοδολογία των εμπλουτισμών και θα παρουσιαστούν σενάρια χρήσης για διαφορετικές κοινότητες χρηστών.

Μέσα από τη νέα λειτουργικότητα, ανοίγονται νέες δυνατότητες για τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και τη βιογραφική σπουδή. Για πρώτη φορά διασυνδέεται σε τέτοια έκταση και είναι προσβάσιμα από ένα σημείο, το έργο και τα τεκμήρια που αφορούν 8.000 προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού - τεκμήρια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά διαφορετικά ψηφιακά αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ekt.gr/el/news/27019.